...

Duurzaam, gezond en fijn wonen met vloerverwarming

Indien u nadenkt over een nieuwe vloer is dat ook het ideale moment om voor vloerverwarming te kiezen. Met vloerverwarming in huis ervaart u pas wat echt comfort betekent. Met vloerverwarming verwarmt u uw huis gelijkmatig. Soms kan een vloer koud aanvoelen. Met een vloerverwarming is dit verleden tijd.

project vloerverwarming maasmechelen introvloerencentrum

Vloerverwarming aanbrengen

Het aanbrengen van vloerverwarming kan ook in bestaande woningen. Dit kan meestal zonder hak en breekwerk. De vloerverwarming wordt dan ingefreesd in de bestaande vloer. Indien er voldoende hoogte is, kan de vloer ook geïsoleerd worden. Daarmee is het rendement nog hoger en spaart u energiekosten. Het in frezen is meestal binnen 1 dag gebeurd. De vloerverwarming wordt dan aangesloten op de bestaande CV installatie en is te bedienen met de aanwezige thermostaat. Vloerverwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming.

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

U bespaart niet alleen op uw energierekening, u spaart ook het milieu. 

project vloerverwarming introvloerencentrum
project vloerverwarming wessem introvloerencentrum

Het aanleggen van vloerverwarming is specialistenwerk. Intro Vloerencentrum werkt voor vloerverwarming samen met de beste partners. U kunt rekenen op de beste service, kwaliteit en garantie.

Intro Vloerencentrum adviseert en coördineert het gehele proces. Zo heeft u voor het geheel van vloeren en vloerverwarming slechts één aanspreekpunt.

Vloeren die geschikt zijn voor

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de warmte die in de vloer circuleert, zoveel mogelijk afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Sommige soorten vloerbedekking hebben een te grote isolerende werking en zijn daarom minder geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming. We leggen u graag uit of dat zit: 

Een van de belangrijkste bepalende factoren is de warmteweerstand (R-waarde) van de vloerbedekking. Bij gebruik zonder vloerverwarming is een hoge warmteweerstand wenselijk. De vloerbedekking dienst dan als isolatiemateriaal. Bij gebruik van vloerverwarming moet de warmteweerstand juist zo laag mogelijk zijn (kleiner of gelijk aan R 0.1 m2 K/W). Vloerbedekkingsmaterialen met een lage warmteweerstand zijn het meeste geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming.

De volgende vloeren zijn uitstekend geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming:

– Grindvloeren
– Tegelvloeren
– Gietvloeren
– Keramische tegels 

Vloeren die minder geschikt zijn voor vloerverwarming

Een aantal soorten vloerbedekking zijn minder geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. 

– Houten vloeren (parket)
– Laminaat
– Tapijt (voornamelijk dikke tapijtsoorten)

Duurzaamheid

Vloerverwarming draagt bij aan duurzaam wonen. Deze Lage Temperatuur Verwarming (Ook wel LTV genoemd) haalt meer warmte uit de warmtebron, waardoor u energie bespaard. De energiekosten worden met 10% tot wel 15%  lager ten opzichte van het gebruik van radiatoren. Tips om voordelig & duurzaam te wonen.

1. Zorg voor een zeer goed geïsoleerd huis.

– Ramen en Kozijnen 
– Vloerisolatie 
– Dakisolatie
– Spouwmuurisolatie 

2. Vloerverwarmingspomp voorzien van Label A.

3. LTV in combinatie met een warmtepomp of andere energiezuinige stookbronnen. 

topservice, topafwerking! Zeker een aanrader!

zeer goede service en super mooi resultaat!! kortom zeer tevreden klant!!

Jouw vloer combineren met vloerverwarming?

Bij Intro Vloerencentrum kunt u terecht voor zowel de vloerverwarming als de vloerbedekking. Kom langs in onze showroom of maak hier afspraak en we vertellen u graag meer. 

Ontvang vrijblijvend een offerte

Heeft u al een offerte van een andere aanbieder, maar twijfelt u over de kwaliteit en  vakkundigheid? Met onze 25 jaar ervaring kennen we de klappen van de zweep. Onze adviseurs kijken graag met u mee en geven u een eerlijk advies. Neem dan contact met ons op of vraag een vergelijkende offerte aan.

Intro Vloerencentrum
4.5
Gebaseerd op 83 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Veel gestelde vragen over vloerverwarming

introvloerencentrum gietvloer 4

Op zoek naar inspiratie?

Vraag ons gratis e-magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende beton en gietvloeren!

gietvloeren home

Bereken direct uw prijs

Benieuwd wat een nieuwe vloer kost? We maken snel een prijsopgave.