...

Veel gestelde vragen

Grindvloeren

1. Kan een grindvloer op elke ondergrond gelegd worden?

Een grindvloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden. De vloer dient wel stabiel te zijn. Vloerbedekking, laminaat en parket dient verwijderd te worden. Onze vloeren kunnen in de meeste gevallen over tegels heen gelegd worden, mits de tegels goed vastliggen en geen scheuren vertonen. In geval van een houten ondervloer dient deze verstevigd te worden. Onze specialisten kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

2. Kan een grindvloer op een ondervloer met vloerverwarming gelegd worden?

Een grindvloer is zeer geschikt om te leggen op een vloerverwarming. Een grindvloer bestaat gedeeltelijk uit kunststofhars en sealmassa, deze geleiden de warmte uitstekend.

3. Hoeveel dagen kan ik mijn vloer niet gebruiken?

Afhankelijk van de ondergrond en gekozen vloer kan de vloer 3 a 4 dagen niet belopen worden. In koude en natte jaargetijden kan het voorkomen dat het droogproces iets vertraagd wordt.

4. Wat is de duurzaamheid van een grindvloer?

Indien een grindvloer vakkundig gelegd wordt gaat hij levenslang mee. Voor een mooi uiterlijk adviseren we wel regelmatig onderhoud.

5. Moet een grindvloer om de zoveel jaren opnieuw geseald worden?

Het sealen gebeurd met een ondoordringbare massa. Opnieuw sealen is daarom niet nodig.

6. Kan een open structuur grindvloer alsnog geseald worden?

Indien een grindvloer niet geseald is zal er vuil in de poriën terecht komen. Deze vervuiling is met reinigen niet geheel weg te krijgen. Indien een vloer achteraf geseald wordt blijft het vuil onder de seallaag achter en kan het vuil naar de oppervlakte komen. Daardoor ontstaat vlekvorming. Om deze reden raden we achteraf sealen ten sterkste af. Wij adviseren om een nieuwe grindvloer over de bestaande vloer heen te leggen. Een grindvloer heeft een dikte van slechts 6 millimeter.

7. Wat is het verschil tussen een open structuur grindvloer en een gesealde grindvloer?

Bij een open structuur wordt de grindvloer niet geseald. Hierdoor kan er vuil tussen de grindkorrels komen. Dat vuil is vervolgens lastig te verwijderen. Daarom adviseren wij om een grindvloer altijd te sealen. Zo wordt de vloer vloeistofdicht en blijvend mooi.

8. Kan een grindvloer in elke kleur gelegd worden?

Een grindvloer kan in iedere kleur of kleurenmix gelegd worden. In de loop van de jaren hebben wij de meest voorkomende kleuren in voorraad genomen en eigen kleurnmixen ontwikkeld. Vaak wordt gekozen voor grijstinten, beige of natureltinten. Deze zijn redelijk neutraal en daarom goed te combineren met iedere inrichting. In onze showroom kunt u alle kleurmixen in werkelijkheid zien. Op deze website kunt u al een indruk krijgen van de mees voorkomende kleuren.

9. Ik heb gehoord dat je geen vuil ziet op een grindvloer en deze niet hoeft te reinigen?

Een grindvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Voor het regelmatig onderhoud adviseren wij om de vloer te stofzuigen en te dweilen. Krystalstone Cleaner is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van grindvloeren. Dit is te koop in onze vestigingen. We adviseren om de vloer één keer per jaar intensief te reinigen. Dit kan met een schrobborstel of een schrob/zuigmachine. Let er op dat de borstel verticaal op de vloer draaien. Dit om ervoor te zorgen dat het vuile water meteen van de vloer gezogen wordt.

Indien de vloer lokaal sterk vervuild is, kan dit het beste gereinigd worden met een handborstel met harde haren en onverdunde Krystalstone Cleaner.

10. Hoe weet ik wanneer ik weer op een pas gelegde grindvloer mag lopen?

Indien de seallaag aangebracht wordt, kleurt deze melkachtig. Als deze laag helemaal transparant is opgetrokken en de vloer ook niet meer plakkerig aanvoelt, dan kan de vloer belopen worden. Het droogproces duurt in ieder geval 24 uur. We raden wij aan om nog een dag extra te wachten met het belasten van de vloer.

11. Mag ik de vloer gelijk na het leggen schoonmaken?

Indien een grindvloer gelegd is, begint het uithardingsproces. Dit neemt circa een week in beslag. 48 uur na het leggen van de vloer mag deze gestofzuigd worden. De eerste week mag er geen water en/of reinigingsproduct gebruikt worden.

12. Is een grindvloer makkelijk te verwijderen?

Een grindvloer wordt gelegd met epoxyhars. Na het leggen is deze keihard. Indien u de vloer wil verwijderen dient u deze er uit te breken. Indien u een nieuwe grindvloer wil leggen kan deze er overheen gelegd worden.

13. Moet een vloer 2x geseald worden?

Een grindvloer wordt bij het leggen geseald. Daarmee is de vloer vloeistof dicht. Alle poriën zijn gesloten en er kan geen vervuiling meer in de vloer komen. Een tweede seallaag is daarmee overbodig. Bij zeer instensief gebruik zoals in winkels, salons, horecagelegenheden en dergelijke adviseren we om een extra industriële topcoating te gebruiken. In garages waar auto’s, motoren geparkeerd worden adviseren we ook om een speciale lak te gebruiken. Dit vanwege de weekmakers die in de banden zitten.

14. Is een grindvloer geschikt voor iemand met allergieën?

Een grindvloer is geschikt voor stof allergie daar het stof niet blijft rond dwarrelen maar naar beneden trekt in de poriën en pas weer tevoorschijn komt als de vloer gereinigd wordt.

Intro Vloerencentrum
4.5
Gebaseerd op 83 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Daarom kiest u voor Intro Vloerencentrum

Inspiratie nodig? Bekijk onze projectenpagina

introvloerencentrum gietvloer 8
introvloerencentrum gietvloer 4

Op zoek naar inspiratie?

Vraag ons gratis e-magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende beton en gietvloeren!